Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

9 έτη χωρίς τον γέροντα Υδρας κυρό Ιερόθεο εορτάζουμε τον αγιο μας


Σαν σημερα μεχρι το 2007 εόρταζε ο μακαριστός και ηγιασμένος Μητροπολίτης Γερων Υδρας κυρός Ιερόθεος, ο ασκητής υπερ μέτρον, ο αγαθοποιητής εώς αρνήσεως του εαυτού του, ο λειτουργός εις όλην την λειτουργίαν μεταρσιωμένος, ο πτωχός και αφιλάργυρος κληρικός!
τι δεν θα μπορέσει να πει ο άνθρωπος για τον αυστηρό αλλά και ακριβοδίκαιο Επίσκοπο Ιερόθεο, που δεν προέβαλλε τον εαυτό του αλλά αφάνιζε δια νηστείας το προσωπον του για να ειναι καθαριος και να φανεί ο Χριστός δι ' αυτού!
ίσως Ιερόθεος δεν ξαναϋπάρξει, είναι βαρύ και μεγάλο το όνομα του και η παρακαταθήκη που αφήνει στην ιερά Μητροπολη Υδρας.
Μια μητρόπολη που εκτός της πληθύος των Αγίων προστατών Αυτής έχει εις τους ουρανούς μεγαν και διακιον προστάτην , απλούν και αυστηρόν ευχέτην δια τους εναπομείναντας όσοι ανήκουμε εις τα παιδιά του κυρού Ιεροθέου, ίσως και στα εκγονα του τα πνευματικά χαιρόμαστε που αυτός προσευχεται για εμας πλησιον του Θρόνου του Θεού.
Σεβαστέ μας Γεροντα, προσευχησου για τους επισκόπους, πρεσβυτέρους και μοναχούς που ανηκαν εις τον κλήρον σου και για οσους συνεχίζουν απο εκει που εσύ τους άφησες!
Δεσπότη μας καλέ και άγιε μην ξεχνάς τα νησιά μας και τις στεριανές μερίδες της μητροπόλεως που διηκόνησες ήσουν έτη πολλά ο φωτεινός φάρος μας και εκ του Παραδείσου στείλε φως Χριστού καθάριο εις όλους εμάς!
Γένοιτο.
ημέρα της εορτής σου του αγιου μας Ιεροθέου του ΠρωτΕπισκόπου των Αθηνών.
4-10-2017
αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Λουμουσιώτης
Ιεροκήρυξ της ι.Μητρ.Υδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: